NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA ČUVENU NAPOLEON TORTU Listano testo natopljeno u mirisnom vanila kremu
Sastojci:
1 l mlija
300 g šećera
4 jajeta
60 g brašna
60 g putera
1 kesica vanilin šećera
500 g lisnatog tijesta
Priprema:
U šerpu sipajte mlijeko, šećer, vanilin šećer, umućena jaja i brašno. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Na kraju dodajte puter i miješajte dok se ne istopi. Pokrijte fil providnom folijom i ostavite da se ohladi. Lisnato testo isjecite na kockice i poređajte na pleh koji ste nauljili. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ohlađeno tijesto umutite i dodajte pola količine lisnatog tijesta koje ste prstima malo razdvojili. Lijepo promiješajte i sipajte u okrugli kalup. Poravnajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se stegne. Izvadite iz frižidera i pospite preostalim lisnatim tijestom.
BONUS VIDEO: