LISNATO PECIVO SA SLANINOM I SIROM Najbolje ide uz umak od majoneza, kečapa i luka
Sastojci:
700 g lisnatog tijesta
100 g putera
200 g krem sira
300 g brokolija
100 g dimljene slanine
100 g čedar sira
Za umak:
30 g maslaca
1 crni luk
10 g šećera
100 g majoneza
50 g kečapa
10 ml soja sosa
10 g svežeg peršuna
10 g mladog luka
1 krastavac
20 g senfa
Recept za lisnato pecivo sa slaninom i sirom:
Premažite lisnato pecivo otopljenim puterom, pa isecite na dva jednaka dijela i preklopite jedan preko drugog. Premažite i preklopljenje dijelove puterom, pa podelite ponovo na dva dijela i stavite ih jedan na drugi. Razvucite ih oklagijom u veći pravougaoni oblik, pa ponovo premažite puterom. Urolajte lisnato pecivo, pa isjecite na 12-13 komada. Rukom spljoštite sredinu, tako da se formira udubljenje. Isjeckajte brokoli, propržite slaninu, pa oba sastojka pomiješajte sa izrendanim čedar sirom. Sve dobro promiješajte. Po kašiku nadjeva sa slaninom stavite u komad peciva, spojite ivice rukom tako da se formira oblik školjke. Redajte peciva po plehu obloženom pek papirom, pa pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Otopite maslac u tavi, pa dodajte isjekcan mladi luk. Propržite dok ne poprimi zlatno-braon boju, pa u posudi pomiješajte sa majonezom, kečapom, isjeckanim peršunom i krastavcem. Dodajte senf na kraju i dobro promiješajte. Sos služite uz mekano lisnato pecivo punjeno sirom, slaninom i brokolijem. Ako ste ljubitelj ovakvih peciva, probajte i slatku varijantu -lisnato pecivo sa jabukama i džemom.
BONUS VIDEO: