MILKA TORTA BEZ PEČENJA Svi će tražiti još
Predivna torta sa Milka čokoladom, bez kora i pečenja, sve je samo krem, prava poslastica na vašem stolu. Niko joj neće odoljeti i svi će tražiti parče više.
Sastojci:
1 l mlijeka
120 gr pudinga od vanilije
100 gr kristal šećera
100 gr bijele Milka čokolade
300 gr mliječne Milka čokolade
500 ml slatke pavlake
bilo koji suvi keks za jedan red, donji
Priprema:
Od mlijeka odvojiti 200 – 300 ml da se izmuti puding i šećer, ostatak staviti da provri.
Dok čekamo da provri razmutiti puding i šećer da nema grudvica. Takođe dok čekamo mliječnu čokoladu izlomimo u jednu dublju posudu.
Zakuvati u provrilo mlijeko, pa miješati dok se ne zgusne. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Preliti sa pola pudinga (odokativno) mliječnu čokoladu, pa miješati dok se ne otopi, a u drugu polovinu staviti bijelu čokoladu pa i taj dio mešati dok se ne otopi.
Ulupati slatku pavlaku. U oba pudinga dodati po četvrtinu umućene slatke pavlake.
Bijeli deo razbiti malo mikserom pa dodati pola od četvrtine, umutiti pa vidjeti da li je fil još uvijek gust pa dodati ostatak.
Dodajemo po malo da nam se fil ne bi razredio. Isto uraditi i sa dijelom gde je mliječna čokolada. Ostane nam otprilike pola umućene slatke pavlake.
Uzeti kalup, ili šerpu pa je obložiti. Na dno istresti fil koji vam je tvrdji i poravnati. Preko staviti svu slatku pavlaku pa i nju poravnati. Preko nje ide drugi ceo fil. Odgore poslagati red keksa umočenog u mlijeko.
Prije okretanja keks malo namažemo sa šlagom koji smo pripremili za dekoraciju, veoma tanko, da bi nam se keks zalijepio za tacnu. Inače je on suv pa nam torta za svaki slučaj ne sklizne.
Dekorisati tortu po žalji, držati još malo u frižideru pa poslužiti. Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Milka torta
- recept