NAJBOLJI RECEPT ZA KUVANO VINO Najpopularniji topli napitak za zimske dane
Kuvano vino jedno je od omiljenih napitaka tokom hladnih dana, a i neizostavan proizvod zimskih sajmova širom sveta. Iako obožavamo da ga pijemo u restoranu ili kafiću, ne morate čekati izlazak da biste uživali – vrlo je lako napraviti ga kod kuće.
Potrebni sastojci:
jedan litar crnog vina
dva decilitra vode
dva do četiri cimeta u kori
nekoliko klinčića
dvije narandže
dvije jabuke
(smeđi) šećer
Priprema:
Kada je riječ o izboru vina, najbolje bi bilo da koristite ono koje inače pijete. Ipak, ako ne poznajete vina, važno je znati da za kuvano vino nije potrebna neka skupa sorta vina, jer ćete dodati začine koji će obogatiti ukus.
Na laganoj vatri kuvajte vino i vodu. Potom, oprane narandže i jabuke narežite na kriške i stavite zajedno s vinom i vodom. Dodajte nekoliko klinčića i cimet, a možete koristiti i zvezdasti anis i muškatni oraščić. Kuvajte nekoliko minuta pa dodajte šećer. Ovde je važno da napitak prilagodite prema sopstvenom ukusu.
Kada ste stavili sve sastojke, vino kuvajte oko 10 minuta i nakon toga sklonite s ringle. Važno je da tokom kuvanja vino ne provri, prenosi klix.ba.
Odlična stvar kod kuvanog vina je da imate osnovne sastojke, a to su svakako vino, cimet i voda. Svaki naredni put prilikom pripreme, možete dodati nešto što smatrate da bi bilo idealno uz ovaj napitak.
BONUS VIDEO: