Kremasta italijanska čarolija: Izvadite tjesteninu, stiže ukusni recept
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 05.06.23 22:04 ∙ 0
Sastojci
1 pakovanje tjestenine po želji
200 g šampinjona
150 g krem sira
100 g šunke
1 kašika rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 praziluk
1 čen bijelog luka
1 kašičica listića svježeg bosiljka
Priprema
Praziluk iseckajte na kolutove, šampinjone na kriške, bijeli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dvije kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri da omekša.
Dodajte pečurke i bijeli luk, dinstajte tri minuta. Skuvajte tjesteninu prema uputstvu sa pakovanja, ocijedite. Sir pomiješajte sa prazilukom i pečurkama, dodajte čašu vode od kuvanja testenine da dobijete željenu gustinu sosa.
Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umiješajte tjesteninu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kremasta pasta
- pasta
Možda vas zanima
Žena
Najnovije
Najčitanije
Sport
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C