Junetina s gljivama: Mekano meso u slasnom sosu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 21.03.23 22:15 ∙ 0
Junetina s gljivama jedno je od onih jela koje možete pripremiti bilo kada, a ukućani će biti oduševljeni
Meso je mekano, umak bogat, a recept za pripremu jednostavan.
Sastojci:
- 500 g gljiva,
- 300 g junetine,
- glavica crnog luka,
- 2 mrkve,
- lovorov list,
- 1 dl soka od paradajza,
- 2 kašike brašna,
- so, biber,
- 2 kašičice mljevene paprike.
Priprema:
Propržite luk na ulju. Kad postane staklast, dodajte mljevenu papriku, mrkvu i meso isječeno na kockice. Dolijte čašu vode i dinstajte oko pola sata pa dodajte isječene gljive. Začinite prema ukusu.
Kad gljive puste vodu, dodajte još malo vode i sok od paradajza. Pred sami kraj, umiješajte brašno umućeno s malo vode i ostavite još 2-3 minute da kuha.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
SAVRŠENA KOMBINACIJA Uštipci od karfiola
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
8°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
4°C
Tuzla
-2°C
Bihać
7°C
Bijeljina
8°C
Zenica
3°C
Prijedor
9°C