JUGOSLOVENSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Poslije njega, ništa vam neće biti dovoljno dobro
Sastojci:
1 parče junetine bez kostiju, 300gr
3 – 4 krompira
1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
1 paketić maslina, 150gr
1 grančica ruzmarina
4 kašike paradajz pirea
1 veza peršuna
1 / 2 mirođija
– so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vrijeme očistite i isjecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrijjte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno isjeckan crni luk i bijeli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte isjeckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz miješanje.
Ocijedite krompir i dodajte prethodnoj smjesi.
Izmješajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- paprikaš
Cesto pravim Ajngemahtes sa knedlama.