IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK Sočno i ukusno: Piletina u kiselom mlijeku jelo je koje će vas oduševiti
Aloonline.ba | Žena ∙ 25.05.23 13:51 ∙ 0
Piletina je mnogima omiljena namirnica u kuhinji. Osim što je vrlo ukusna, može se pripremiti na stotine načina.
Za današnji ručak isprobajte piletinu u kiselom mlijeku.
Recept je brz i jednostavan, a meso nevjerojatno sočno i ukusno.
Sastojci
- 1 kg pilećeg bijelog mesa
- kašikica suhog začina
- 1/2 kašikice mljevene ljute paprike
- 1/2 kašikice bibera
- kašikica senfa
- 3 jaja
- 400 ml kiselog mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 5-6 manjih kiselih krastavaca
- 200 g gaude
Priprema
- Pileće meso narežite na veće komade pa ga začinite suhim začinom, ljutom paprikom, biberom i senfom. Sve dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili po mesu.
- Uključite rernu na 200 stupnjeva. Umutite jaja pa dodajte kiselo mlijeko. Sve izmiješajte pa umiješajte i vrhnje za kuhanje.
- U uljem premazanu vatrostalnu ili keramičku posudu rasporedite meso. Prelijte preljevom od kiselog mlijeka, jaja i vrhnja (pazite da meso bude u potpunosti prekriveno kako bi ostalo sočno tijekom pečenja).
- Po vrhu naribajte kisele krastavce pa posložite listove gaude.
- Pecite u rerni 30 minuta. Jelo možete poslužiti s povrćem, rižom, kroketima ili krompirima.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C