IDEALNO ZA VEČERU: Cezar salata na malo drugačiji način!
Raličite su varijante Cezar salate i vjerovatno imate već svog favorita.
Ipak, probajte da u Cezar dodate kapar i nećete se pokajati. Ovo je jedna od najljepših verzija planetarno popularnog specijaliteta.
Sastojci:
- 130 g dimljene slanine
- 200 g bijelog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena bijelog luka
- 2 parčeta tost hljeba
- veća glavica Iceberg salate
- kapar
- sok od 1 limuna
- pavlaka
- majonez
- senf
- maslinovo ulje
- biber
- so
Priprema:
Propržiti isjeckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi isjeći je na dugačke trake. Hljeb isjeći na kocke. Pomiješati sa isjeckanim bijelim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, kašičicom senfa, majonezom, biberom i bijelim lukom. Dodati i malo soli. Dobijenim dresingom Icberg salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hljeb), kapar, krupno narendani parmezan.
- Tagovi
- CEZAR SALATA
- SALATA
- vecera