HRSKAVA I MEKANA Posna carska pita koja je bolja nego original
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.12.23 09:37 ∙ 0
Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspijeva i potpunim početnicima.
Potrebno je:
150 g biljnog sira
100 ml ulja
100 g brašna
100 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 crvena kisela paprika
3-4 kisela krastavca
1 paprika
100 g zelenih maslina
100 ml kisele vode
Priprema:
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, u činiji, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite, pa sipajte i rendani sir i sitno sjeckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Zatim sve dobro promiješajte, pa prespite u pleh podmazan margarinom. Pecite pitu oko 20 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- posna pita
- posni recepti
Možda vas zanima
Žena
RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Recepti ∙ 0RASKOŠ OKUSA Posna čoko baklava
18:25 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
14°C
Tuzla
6°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
13°C
Prijedor
16°C