POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra.
Potrebno je
1,5 kg krompira
100 g margarina
200 ml sojinog mlijeka
Za fil
4 mlada luka
4 kašike sjeckanog svježeg peršuna
150 g biljnog sira
50 g margarina
175 g smrznutog graška
1 kašičica senfa
150 ml sojinog mlijeka
150 ml posne pavlake za kuvanje
450 g fileta ribe po izboru
Priprema
Prvo rernu zagrijte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isjecite krompir na četvrtine, pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša. Onda ocijedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mlijeko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte sjeckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mlijeko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Poslije toga, dodajte rendani biljni sir i promješajte. Isjecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promješajte, pa pospite sjeckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promješajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smjesu, a preko naredajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
BONUS VIDEO: