ČOKOLADNI ČIZKEJK SVE SLADOKUSCE OSTAVIĆE BEZ TEKSTA Kremast i neodoljiv postaće vaša nova omiljena poslastica
Sastojci:
Podloga:
100 gr rastopljenog putera
200 gr sendvič keksića
Fil:
1 kg svježeg sira
150 ml slatke pavlake
200 gr mliječne čokolade
pola šolje šećera u prahu
5 jaja
1 čokoladni puding
Priprema:
U šerpi zagrijte slatku pavlaku, pa dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi i dok ne dobijete homogenu smjesu.
Keks izmrvite, pa pomiješajte sa otopljenim puterom. Obložite pek papirom pleh, pa izručite ovu smjesu sa keksom.
Pomiješajte sir, jaja i šećer u prahu, pa dodajte ohlađenu smjesu sa čokoladom i slatkom pavlakom. Sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte puding i promiješajte dok se sastojci ne sjedine.
Fil sipajte preko keks smjese, pa ubacite u rernu prethodno zagrijanu na 150 stepeni. Pecite sat i po. Nakon toga, kolač pospite šećerom u prahu ili dodajte čokoladnu glazuru.
BONUS VIDEO: