ČAROBNO SLANO PECIVO Miriše na djetinjstvo, kao iz bakine kuhinje
Potrebno je:
200 ml mlijeka mlakog
350 gr brašna
10 gr kvasca
soli 1 kašičica šećera
2 kašike maslinovog ulja
za nadjev
malo viršli ( ne kuvaju se)
150 gr sira
1 jaje
malo kečapa
malo roštiljske kobasice
Priprema:
Potopiti kvasac u malo mlakog mlijeka i kašičicu šećera. Dodati ulje, brašno, so pa zamijesiti mekše tijesto.
Ostaviti 20 minuta poklopljeno da poraste. Istresti na sto podijeliti na manje jufkice i oblikovati loptice.
Pokriti 5-6 minuta. Svaku razviti malo većeg kvadrata ( malo duže nego dužina viršle) pa na ivica staviti viršlu i poklopiti ivicama tijesta. U sredinu staviti izmrvljen sir sa jajetom, a odozgo nasječene kobasice. Malo poprskati kečapom i nastruganim kačkavaljem. Po želji premazati žumancetom i posuti semjenkama. Ostaviti da odstoji 10 min. pa peći na 200 stepeni 25-30 min.
- Tagovi
- recept
- slano pecivo