BRZ I UKUSAN OBROK Makarone sa tunjevinom su savršen izbor
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 23.12.22 06:30 ∙ 0
Sastojci:
1 manja konzerva tunjevine (parčići)
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 paradajz (može iz flaše 200 ml.)
ulje, so
300 gr tjestenine po izboru
Priprema:
Tjesteninu skuvati. Luk isjeći na krupne listiće, a šargarepu izrendati i malo isjeći na kockice.
Na ulju sve dobro izdinstati zajedno i pred kraj dodati oljušteni paradajz. Posoliti.
Tjesteninu ocijediti i prebaciti u činuju, a u luk i šragarepu dodati iscjeđenu tunu i sve izjednačiti .
Preko tjestenine dodati tunu pa rasporediti.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
6°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
16°C