BIJELA RIBLJA ČORBA Brza i jednostavna priprema, a ukus fantastičan
Sastojci:
40 g putera
2 čena bijelog luka
1 crni luk
2 male mrkve
125 ml bijelog vina
35 g brašna
750 ml mlijeka
500 ml bujona
1-2 krompira
1 šolja kukuruza
600 g ribe
1 šolja graška
Priprema:
Otopite puter u šerpi, pa dodajte sjeckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte sjeckanu mrkvu i promiješajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći dio vina ispari, dodajte brašno i miješajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mlijeko. Dodajte isječen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste isjeckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RIBLJA ČORBA