Ovaj svestrani majstor, koji je specijalista za enterijere, kaže da rado u ruke uzima gleter, lopatice, mistriju i ostale rekvizite.
„Iako u Frankfurtu radim neke druge poslove, uvijek gajim ljubav prema izradi fasada i molerskim poslovima. Završni radovi u građevinarstvu su najljepši i vide se, kao kad se lijepa žena na kraju našminka“, slikovito svoje zanimanje prema ovom poslu komentariše Andreas.
Druga ljubav, kada su ručni radovi u pitanju je roštilj. Andeas slovi za pravog roštilj majstora. Dobro barata i u kuhinji kada je u pitanju spravljanje jela od tijesta i mesa.
„Obožavam miris banjalučkih ćevapčića, pilećih krilaca, ljutih kobasica i pljeskavica. Volim i pripremati raznovrsno meso u marinadama, obožavam da pravim umake i špagete na italijanski način. Naravno, sve je ljepše uz domaće pivo i šljivovicu kao aperitiv“, zaključuje priču o kulinarskim vještinama Andreas Breitenbach.
Zanimljivo je da je Andreas i naše gore list, a ima i njemačko porijeklo.
Njegova majka je iz Donjih Koliba kod Broda, a otac iz Frankfurta.
Andreas je gradiški zet, i po nekoliko puta godišnje dođe u zavičaj sa suprugom Dijanom i sinovima Matijom, Danijelom i Damjanom.
Kompletna porodica svakodnevno i ovdje i u Njemačkoj prati sva dešavanja na portalu „Aloonline“. Dnevni horoskop je prvi sadržaj koji s pažnjom pročitaju.