NEODOLJIVO KREMASTE: Najbolje kremšnite ikad!
Sastojci
Žuta krema
- 10 žumanjaka
- 150 grama šećera
- 1 litra mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 2 vrećice želatine u prahu (sveukupno 20 grama)
- 500 ml biljnog vrhnja za šlag
Podloga
cca. 200-250 grama petit keksa količina ovisi o kalupu
Dodatno
500 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
150 grama čokolade za kuhanje
6 kašika biljnog ulja
Priprema:
Pripremite želatinu prema uputstvu na vrećici – želatinu pomiješajte s par kašikahladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Od ukupne količine mlijeka oduzmite 100 mililitara a ostatak stavite kuhati. Žumanjce pjenasto izmiskajte sa šećerom i vanilin šećerom te dodajte oduzetih 100 mililitara mlijeka. Želatinu stavite da se otopi. Kad mlijeko prokuha ukuhajte smjesu žumanjaka. Miješajte dok vam krema ne počne ključati, pritom konstantno miješajte i pripazite da ne prekuhate kremu. Dosta je da vidite da je krema krenula ključati. Na kraju umiješajte otopljenu želatinu.
Kremu maknite s vatre i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi povremeno miješajući. Izmiksajte biljni šlag i umiješajte ga špatulom u mlaku kremu.
Slaganje: Pripremite kalup u koji ćete usuti kremu. Kalupobložite petit keksom ili pečenim lisnatim tijestom ako tako više volite.
Uspite još toplu kremu i stavite u frižider na hlađenje par sati. Kad se krema ohladi umutite vrhnje za šlag i premažite kremu.
Čokoladna glazura Otopite čokoladu na pari. Dodajte biljno ulje i sve dobro izmiješajte. Malo ohladite na sobnoj temperaturi i prelijte preko kolača. Ohladite, najbolje preko noći i uživajte u najsavršenijim kremšnitama.
Prijatno!