NAJSOČNIJI KOLAČ BEZ JAJA Savršene Lambada kocke se bukvalno tope u ustima
Sastojci koji su potrebni po receptu za Lambada kolač:
100 g šećera
1 vanilin šećer
1,5 kašičica soda bikarbone
250 ml vode
2 kašike džema od višanja
3 kašike ulja
50 g mlevenog keksa
200 g oštrog brašna
Za biskvit:
3 pudinga od vanile
1 litra soka od narandže
narendana kora narandže
6 kašika šećera
Za fil:
600 ml mlijeka
150-200 g petit keksa
6 kašika šećera
200 g margarina
80 g gustina
1 kašičica arome vanile
Glazura:
5 kašika ulja
2 kašike vode
150 gčokolade za kuvanje
Priprema:
U posudu sipajte vodu, vanilin šećer, šećer, ulje i džem od višanja i sve dobro izmješajte.
Lagano dodajte brašno, sodu bikarbonu i keks, i miješajte dok ne postane glatka smjesa bez grudvica.
Ispecite smjesu u plehu od 35×25 cm – posudu obložite pek papirom, sipajte smesu i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
Dok peckate koricu, dalje spremajte “žele“ od narandže:
U malo soka od narandže razmutite puding, a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i narendajte pomorandžu.
Kuvajte dok ne provrti, zatim dodajte umućeni puding i nastavite sa miješanjem.
Kad se zgusne, kratko ga prohldite pa sipajte preko ohlađenog bisvkita, a potom po “želeu“ stavite red keksa.
Da biste napravili fil razmutite gustin u malo mlijeka, a ostatak sa aromom vanile i šećerom stavite na vatru.
Dodajte gustin u vrelo mlijeko i miješajuću čekajte da se zgusne.
Pokrijte ga folijom i čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izmiksajte fil, dodajući margarin, zatim filujte red keksa i stavite u frižider na sat vremena.
Kad se kolač ohladi, spremajte glazuru: Otopite čokoladu sa malo vode i ulja i postpite preko kolača.
Najbolje da kolač odstoji preko noći u frižideru prije služenja.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kolač bez jaja
- KOLAČI