Viršle, omiljeni delikates, često se nađu na trpezi zbog svog brzog pripremanja i ukusnog rezultata. Iako zdravstveni stručnjaci ne preporučuju njihovu čestu konzumaciju, njihova popularnost ostaje neosporna.
Pravljenje viršli je obično jednostavno, ali koliko dugo treba da se kuvaju? To je pitanje koje često muči mnoge.
Na pakovanjima obično piše vrijeme kuvanja, ali ako niste sigurni ili nema uputstva, postoji jedan jednostavan trik koji će vam reći kada su viršle gotove.
Prvo, uvijek skinite omotač sa viršli prije kuvanja. To je ne samo bolje za zdravlje, već i sprečava ljepljenje viršli tokom kuvanja.
Zatim, merite vrijeme kuvanja od trenutka kada voda u kojoj kuvate viršle proključa.
Najvažnija stvar je da ih kuvate dok ne nabubre. Neke će nabubriti za 3-4 minuta, dok kod drugih može potrajati i do 10 minuta. Ključno je da tek kada nabubre, viršle su spremne za serviranje.
Nakon što ih izvadite iz vrele vode, mogu splasnuti, ali ne brinite, to je normalno. Sada, uz ovaj jednostavan test, možete biti sigurni da su vaše viršle savršeno skuvane i spremne za uživanje.
BONUS VIDEO: