Jaja su odličan izvor proteina (oko 6 g proteina po jajetu), ali postoje namirnice koje ih nadmašuju, piše medik.rs
Evo 10 namirnica koje sadrže više proteina od jaja:
- Pileća/ćureća prsa – Oko 31 g proteina na 100 g
- Losos – Oko 25 g proteina na 100 g
- Tunjevina (konzervirana ili svježa) – Oko 30 g proteina na 100 g
- Govedina (nemasna) – Oko 26 g proteina na 100 g
- Grčki jogurt (nezaslađen, gusti) – Oko 10 g proteina na 100 g
- Cottage sir (posni sir) – Oko 11 g proteina na 100 g
- Leća – Oko 9 g proteina na 100 g (kuvana)
- Bademi – Oko 21 g proteina na 100 g
- Tofu (čvrsti) – Oko 12 g proteina na 100 g
- Sjeme bundeve – Oko 30 g proteina na 100 g