Dekorisanje hrane danas je postalo čitava umjetnost u kojoj svi uživamo, jer izgled jela je ono što nas mami da ga probamo, pored opojnog mirisa.

Kako da složite tradicionalno srpsko meze i salatu kao profesionalac, tako da izgleda kao iz najskupljeg keteringa ili restorana?

Pogledajte kratka i jasna uputstva i zasucite rukave - ovo ne može da vam ne uspije!

Kada je meze u pitanju, atraktivni izgled zvijezde kojim dominira sir sječen na oštre trouglove i pršuta složena u ruže i "harmoniku", biće pun pogodak!

Pršutu je potrebno saviti na tanku traku, a potom srolati i dobićete izgled ružice, dok je za harmoniku potrebno da šunku slažete preklapanjem kao lepezu.

Tanke kolutove svježeg krastavca treba poređati vijugavo po sredini tanjira, a potom sa leve i desne strane staviti izrendani kupus. Salatu potom s jedne strane uokviriti tankim kolutovima šargarepe, a sa druge polovinama čeri paradajza.

Za fenomenalan završni ukras, preko kupusa na obe strane stavite ružu napravljenu od tanko sječene kobasice.

I to je to - dobili ste predjelo složeno kao od ruke profesionalca u najskupljem keteringu ili restoranu! Imate li vi neki trik za slaganje predjela?

BONUS VIDEO: