Sastojci:


Za biskvit:

3 jaja
10 kašika šećera
13 kašika ulja
100 ml mlijeka
16 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za čokoladni preliv:

150 ml mlijeka
150 g čokolade
150 g margarina
150 g šećera
Za valjanje:

100 g kokosa (može i više, po ukusu)

Priprema:


1. Priprema biskvita:

Ulupajte bjelanca u čvrst snijeg, pa postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku, sve vrijeme muteći.
Dodajte žumanca jedno po jedno, uz neprestano mućenje.
Umiješajte mlijeko, pa polako dodajte ulje.
Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano izmješajte špatulom ili mikserom na najmanjoj brzini.
Sipajte smjesu u podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok čačkalica ne izađe suva.
Ostavite biskvit da se prohladi, pa ga isjecite na kocke.
2. Priprema čokoladnog preliva:

U šerpi zagrijte mleko i margarin na tihoj vatri.
Kad se margarin skoro otopi, dodajte čokoladu i šećer.
Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine u glatku, sjajnu smjesu.
Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi (da ne bude vrelo, ali ni previše hladno – da kocke mogu lepo da upiju smjesu).
Ako želite mekše čupavce, biskvit možete nakon pečenja i lagano poprskati mlijekom ili razblaženim rumom.
3. Finalni koraci:

Svaku kocku biskvita brzo umačite u čokoladni preliv (najlakše uz pomoć dvije viljuške).
Odmah zatim uvaljajte u kokos sa svih strana.
Redajte na tacnu ili pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite da se ohlade i stegnu – najbolje u frižideru 1–2 sata prije služenja.