STARINSKI RECEPT OD BIJELOG LUKA I MEDA Prirodni antibiotik, jača srce i pluća i čuva od bolesti, evo kako se pravi
Da li ste nekada jeli bijeli luk i med?
Kada pročitate ovaj tekst vjerovatno da ćete poželjeti da barem probate ovu kombinaciju, jer ćete saznati koliko je korisna za zdravlje. Odmah ćemo reći da je bijeli luk sa medom djeluje poput antibiotika, plus lijek za cirkulaciju.
A evo kako se priprema ovaj eliksir, recept je prilično jednostavan.
Pripremaju se tako što isjeckate 2-3 čena bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne sjedini. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro 7 dana uzastopno i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promjenu!
Podiže imunitet
Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važno ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da zaštitite organizam.
Štiti srce
Ova mješavina čisti krvne sudove, podstiče cirkulaciju i na ovaj način štiti srce.
Liječi upalu grla
Med i bijeli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.
Pomaže kod dijareje
Uz pomoć ove smjese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim riješićete problem rijetke stolice.
Liječi suvi kašalj
Med i bijeli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suvi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.
Pomaže kod gljivičnih infekcija
Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tijela, ali ova mješavina je prava antibakterijska bomba, koja djeluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprječavate mogućnost bilo kakve infekcije.
Vrši detoksikaciju
Smjesa meda i bijelog luka je prirodni detoks organizma. Koristeći ovaj lijek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste prethodno unijeli. Treba napomenuti da je ovaj prirodni lijek izuzetno dobar i za stabilizaciju holesterola.