UKLJUČUJETE VENTILATOR RERNE DOK PEČETE HRANU? Ovo bi trebalo da znate o ovakvom načinu pripreme jela
Najjednostavnije je pripremati jelo u rerni jer odrađuje većinu posla dok mi možemo da se bavimo i nekim drugim stvarima.
Odlična opcija u rerni je ventilator, a uključite ga kad pripremate jelo. Tako će jelo biti ranije gotovo i još ćete uspjeti da uštedite i do 25 odsto više struje nego kada koristite običan način pečenja.
Ključ je u tome da se toplina ravnomjerno raspoređuje po rerni pa se tako manje struje troši na zagrijavanje rerne. Takođe, obroci će uz takav način pripreme biti još ukusniji.
Važno je da znate da kod pripreme jela s ventilatorom oduzmete 20 stepeni. Na primjer, ako vam je u receptu predloženo jelo koje se peče na 200 stepeni, kada koristite ventilator, podesite na 180. Nemojte prethodno zagrijavati rernu jer postoji rizik da će jelo pregorjeti, piše Krstarica.
BONUS VIDEO: