POHOVANO MESO NE MORA BITI MASNO! Spremljeno na POSEBAN način sadrži i manje kalorija
Ukoliko želite da meso bude manje masno i kalorično onda ga jednostavno pohujte – u rerni.
Na ovaj način mogu se pripremiti sve vrste pohovanog mesa – šnicle, odresci punjeni šunkom i sirom, komadi mesa s kostima, ali i povrće, poput tikvica, brokule, karfiola.
Prednost ovakvog načina pohovanja je ta što ćete dobiti manje masno jelo, a time se unosi i manje kalorija što doprinosi vitkoj liniji. Osim toga, imaćete manje posla i manje čišćenja kuhinje koja često bude isprskana uljem nakon klasičnog pohovanja.
Postupak
Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.
U međuvremenu upalite rernu na 200 stepeni, u zavisnosti šta pohujete – za meso treba više vremena, posebno ono na kostima, pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.
Tepsiju u kojoj ćete peći meso, stavite papir za pečenje i poredajte komade uvaljane u sve sastojke i pospite sa malo ulja. Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.
Umjesto u tavi, u pećnici možete pripremati i ćevape, pljeskavice, hamburgere, čizburgere…