ZDRAVO I JEDNOSTAVNO JELO: U pilav dodajte ovaj sastojak i imaće savršen ukus!
Donosimo vam odličan recept za brz i jednostavan pilav u kojem ćete vi i vaši ukućani sigurno uživati.
Sastojci:
1/2 komada pileta
250g riže
1 glavica crnog luka
60g maslaca
400ml pilećeg bujona
2 komada paradajza
1 komad mrkve
60g istucanih oraha
1 kašičica majčine dušice
biber – po ukusu
so – po ukusu
Priprema:
Skuvajte pile u oko 600ml vode. Izvadite, odvojite od kostiju i ijsecite na tanke komade.
Skuvajte opranu rižu u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po, prema uputstvu na pakovanju. Kada je skuvan, ocijedite ga.
Luk i mrkvu pržite u tiganju sa maslacem dok se ne karamelizuju.
Dodajte so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržite pet minuta. Prelijte toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isječenim paradajzom i orasima, te kuvajte dok voda od paradajza ne ispari.
Dodajte skuvanu rižu, promješajte i sklonite sa ringle.