ZBOG NJEGA JE SOČNA I MEKA KAO DUŠA Ovo je najbolji preliv za pitu, koriste ga u pekarama
Pita se pravi u svakoj kući i svaka domaćica ima neki svoj recept i način na koji je priprema.
Takođe, poznato je koliko je važan preliv za pripremu omiljene pite jer se tajna njenog ukusa i sočnosti krije upravo u prelivu.
Pekari imaju svoje tajne koje rijetko dijele, a mi vam u nastavku donosimo recept za preliv koji oni koriste i koji će i vašu pitu sigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mlijeka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Način pripreme:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i po.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA