ZAPEČENE BRESKVE SA SLADOLEDOM Pravo osvježenje za vrele dane!
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 17.08.22 15:35 ∙ 0
Sastojci:
- 4 breskve
- Puter
- Med
- Sladoled od vanile
Priprema:
Upalite rernu na 180 C. Breskve operite, presijecite na pola i uklonite koštice.
Smjestite polovine breskve na dno pleha, presječenom stranom na gore.
Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom.
Ubacite u rernu i pecite dvadesetak minuta – dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje.
Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema. Ljubitelji cimeta ga mogu posuti preko meda, ili ga dodati nakon što breskve izvadite iz rerne.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
12°C
Mostar
8°C
Tuzla
4°C
Bihać
11°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
12°C