TRADICIONALNO ITALIJANSKO JELO: Bruskete, hrskavi ukusni zalogaji
AloOnline.ba | Žena ∙ 17.02.23 15:48 ∙ 0
Recept
Sastojci:
francuski hljeb (baget)
maslinovo ulje
paradajz
svježi bosiljak
bijeli luk
so i biber
Priprema:
Francuski hljeb izrežite na kriške debljine do jednog centimetra, te poredajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Prepečen hljeb natrljajte bijelim lukom – luk se ne sjecka, već se čitav češanj luka koristi da bi se premazala površina hljeba. Zatim na hljeb stavite sitno sjeckan paradajz, posolite i pobiberite, te ga pospite sitno sjeckanim bosiljkom i maslinovim uljem.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
10°C
Banja luka
15°C
Mostar
11°C
Tuzla
7°C
Bihać
14°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C