SPREMITE NEŠTO LAGANO I UKUSNO: Tortilja sa piletinom i povrćem!
Sastojci:
8 kom tortilja
300 g piletina
2 žlice umak od soje
1 glavica luk crveni (kapula)
1 kom paprika
100 g kukuruz šećerac
100 g grah crveni
2-3 kašike maslinovo ulje
100 g šampinjoni
2 čena češnjaka
so
biber
čili u prahu
2 kašike pasiranog paradajza
ZA UMAK:
200 g kiselo vrhnje
1 čen češnjak
so
biber
pola kašike dimljena paprika
Piletinu narežite na sitne kockice, začinite sojinim umakom i ostavite da se kratko marinira, dok vi pripremate ostale sastojke.
Povrće (papriku – možete i raznih boja, kako bi bilo što šarenije, te luk i češnjak) i gljive (sve odvojeno) narežite na sitne kockice.
U wok ulijte maslinovo ulje i kad se dobro zagrije pržite piletinu oko 5 minuta. Izvadite je iz woka, poklopite i ostavite sa strane.
U wok onda stavite luk i popržite ga, te dodajte piletini, promiješajte i ostavite, a wok vratite na vatru.
U woku zatim popržite papriku oko 5 minuta, dodajte češnjak. promiješajte i prebacite piletini.
Na kraju pržite šampinjone, a kad su i oni gotovi vratite u wok piletinu, povrće i posolite i pobiberite, te dodajte čili po ukusu i pasirani paradajz. Dobro promiješajte ne skidajući s vatre.
Dodajte procijeđeni grah i kukuruz, još jednom promiješajte i skinite s vatre.
Tortilje zagrijte u vrućoj tavi bez masnoće, minutu sa svake strane.
Vrhnje, protisnuti češnjak i začine promiješajte i manjoj zdjelici žličicom.
Na svaku tortilju staviti dio nadjeva, žličicu umaka, po želji list zelene salate ili krišku svježeg paradajza, možete naribati i sir, te zamotati.