TJESTENINA KOJA ĆE USPJETI I POČETNICIMA Posni sos u kojem ćete uživati
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.12.22 13:15 ∙ 0
Odaberite omiljenu vrstu tjestenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prijelep obrok je skoro spreman
Potrebno je:
300 g tjestenine
1/2 praziluka
maslinovo ulje
100 ml kuvanog paradajza (može kečap)
začin,so, biber
1 konzerva tunjevine
Priprema:
Tjesteninu skuvati, kad kažem tjestenina mislim na špagete sve vrste rezanaca, makarona itd.. Kuvanu tjesteninu ocijediti. Na ulju propržiti praziluk da lijepo omekne dodati začin suvi soli, bibera, kuvanog paradajza i pustiti da ukrčka i ispari tečnost.
Na kraju dodati tunjevinu pa i nju malo prodinstati. Sipati preko tjestenine i uživati u svakom zalogaju…
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- posni sos
- tjestenina
Možda vas zanima
SAVRŠENO BALANSIRAN OBROK Tjestenina s povrćem
06:30 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C