BRZINSKI OBROK Probajte tart sa paradajzom
Tart je u Francuskoj ono što je pizza u Italiji.
Hrana koja se priprema brzo i od onoga što vam se nađe pri ruci.
Ako ih do sada niste probali, ne oklijevajte, odlični su.
Evo prijedloga za pripremu tartta sa paradajzom. Zdrav i ukusan recept odličan je prijedlog za večeru.
Potrebni sastojci:
- 3 paradajza
- 1 list smrznutog lisnatog tijesta
- 100 grama sitnog sira da nije previše vlažan
- 1 jaje
- 1 česno bijelog luka
- 1 kašičica origana
- peršuna po ukusu
- pola kašičice bosiljka
- so i biber po ukusu.
Postupak pripreme:
Paradajz isijecite na kolutove, pa ih slažite na nekoliko slojeva papirnih ubrusa. Ubrusima pokrijte kolutove i blago pritisnite da izađe što više vlage.
Odledite lisnato tijesto i na pobrašnjenoj površini razvucite ne previše tanko. Stavite u okrugli pleh i podignite ivice tijesta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Umutite jaje, pa dodajte sir, peršun, bosiljak, sjeckani bijeli luk i origano.
Sipajte fil na tijesto, pa preko fila poredajte pripremljene kolutove paradajza. Posolite i pobiberite i pecite oko pola sata, dok tijesto ne porumeni.