STARINSKA ŠVALER TORTA Dok orasi u kori krckaju, omiljeni krem se se topi
Sastojci:
Za koru:
5 bjelanaca
15 kašika šećera
100 g sjeckanih oraha
2 kašike prezli
1 kašike brašna
Za fil:
15 žumanaca
150 g šećera
200 g putera
150 g prah šećera
2 pudinga od vanile
500 ml mlijeka
Za dekoraciju:
300 ml slatke pavlake
sjeckani orasi
Priprema:
Bjelanca kratko mutite, pa dodajte šećer i umutite u čvrst šne. Zatim dodajte sjeckane orahe, brašno i prezle, pa lagano umiješajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smjesu i poravnajte. Pecite u zagrijanoj rerni na 150°C oko 20 minuta. Napravite još 2 kore na isti način i od iste količine sastojaka i ostavite ih da se sve ohlade. Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari. Sve vrijeme miješajte, pa kada se fil skuva skonite sa strane da se ohladi. Sipajte mlijeko u šerpu, pa dodajte puding i dobro promiješajte da nema grudvica. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. U puding dodajte ohlađeni fil od žumanaca. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte u fil i sjedinite mikserom. Stavite koru, pa je premažite filom, preko stavite drugu koru, opet je premažite filom, pa stavite treću koru. Cijelu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite sjeckanim orasima.
BONUS VIDEO: