STARINSKA POSLASTICA KOJU SVAKO MORA PROBATI Pohovane jabuke prema receptu naših baka
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.11.22 06:30 ∙ 0
Potrebno je:
200 ml mlijeka
2 jaja
brašno
2 vanilin šećera
malo soli
malo šećera
ulje
2 jabuke
Priprema:
Jabuke oguliti, izvaditi sredinu, pa isjeći na tanje krugove. U činiju umutiti jaja, dodati mlijeko, so, malo šećera ulje, 2 kašike, brašna da bude tijesto gust.
Zaroniti jabuke u tijesto. U tiganj sipati ulje, vaditi kašikom tijesto zajedno sa krugom jabuke. Kad porumeni okrenuti. Vaditi na papirne ubruse da upije višak masnoće.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
NUTRICIONISTI PORUČUJU: Jedite jabuke sa korom
13:23 ∙ Žena ∙ 0PRAVA POSLASTICA Nes torta oduševiće vas okusom
11:56 ∙ Žena ∙ 0Žena
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C