SLASNE KOKOS KOCKE SA VIŠNJAMA Slatko-kisela kombinacija istovremeno zaslađuje i osvježava
Sastojci:
1 l bademovog mlijeka
200 g šećera
100 g kukuruznog skroba
2 vanilin šećera
200 g kokosa
Za voćni fil:
1 konzeva višanja (oko 420 g)
1 kašika kukuruznog skroba
50 g šećera
100 ml vode
Priprema:
U šerpu sipajte mlijeko, pa dodajte šećer, skrob, vanilin šećer i promiješajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Na kraju dodajte kokos, a onda lijepo sjedinite i sipajte smjesu u četvrtastu vatrostalnu posudu. Pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temeperaturi, a onda prebacite u frižider. U šerpu sipajte sok od višnje (iz konzerve) i dodajte šećer, pa kuvajte. U posudi pomiješajte skrob i vodu i dobro sjedinite, pa sipajte u sok od višanja. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte višnje. Nastavite da kuvate dok se smjesa malo ne zgusne. Sipajte fil od voća preko ohlađenog kolača, pa ohladite na sobnoj temepraturi nekih 2 sata, a onda stavite u frižider na 2 sata.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kokos
- kokos kocke