SLASNA RAFAELO TORTA Poslije prvog zalogaja zavoljeće je i oni koji nisu fanovi kokosa
SASTOJCI
slatka pavlaka – 500 ml
kisela pavlaka – 400 grama
kokosa – 120 grama
šećer u prahu – 100 grama
bela čokolada – 200 grama
keksa – 500 grama (16 parčića za jedan red torte)
mlijeko
PRIPREMA
Prvi korak je da otopite bijelu čokoladu, može i na pari i u mikrotalasnoj.
U međuvremenu, možete da umutite slatku pavlaku tako da bude čvrsta, ali ne suviše.
Poslije dodajte kiselu pavlaku, a zatim i šećer u prahu, pa sve to lijepo izmješajte.
U smejsu koju dobijete sipajte otopljenu bijelu čokoladu i onda sve opet promiješajte.
Sad dodajte kokos, pa opet promiješajte.
U jednu činiju sipajte mlijeko, umočite keks, pa onda redajte keks na tacnu ili na pleh. U jedan red ide 16 keksića.
Na svaki red keksa bi trebalo da dodate i krem (npr četiri kašike krema po redu keksa).
A sad redom. Slažite keks, pa krem. Pa onda opet, red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i još jedan red krema kojim ćete i premazati cijeli kolač.
Možete da ga ukrasite kokosovim brašnom, a preporuka je da prenoći u frižideru.
- Tagovi
- kokos
- kokos torta