SJAJAN RUČAK: Sočne juneće šnicle u sosu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 06.06.23 09:08 ∙ 0
Sastojci: pola kilograma junećih šnicli, 2 glavice crnog luka, 2 mrkve, 2 veća krompira, 3 čehna bijelog luka, 150 ml neutralne pavlake, so, biber, 2 kašike brašna, peršun, ulje
Priprema:
Meso isjeći na štocle, i izlupati ga kuhinjskim čekićem. posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obje strane. Izvaditi šnicle, pa ispržiti sitno isječen luk, mrlvu.
Vratiti meso, staviti malo vode i kuhati na tihoj vatri oko sat vremena. Isjeckati krompir na krupnije kocke, staviti sa mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuhao, dodajte pavlaku.Po želji stavite sjeckan peršun.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C