RUČAK ZA DANAS: Piletina u sosu od gljiva. Nikad BRŽA I LAKŠA priprema preukusnog jela! (RECEPT)
M.D/ALOONLINE.BA | Žena ∙ 30.01.22 15:41 ∙ 0
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo soli
- kačkavalj (po želji)
Priprema:
Pileći file iseći na tanke šnicle (nije potrebno lupati ih čekićem). U dublju posudu istresti sadržaj krem supe od pečuraka, pa u njega uvaljati svaku šniclu. Slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Preliti šnicle neutralnom pavlakom i posoliti po ukusu. Po želji, narendati malo kačkavalja. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, pa smanjiti temperaturu i ostaviti da se dopeku još oko 15 minuta.
Savet: Služiti uz bareno povrće i salatu.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C