RECEPT ZA POSNI SLATKI KUPUS Spremite ga na ovaj način i ukus će vas oduševiti
Posni slatki kupus – sastojci:
1 glavica mladog kupusa
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
1 paradajz
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta svježa paprika
Vodena zaprška:
1 kašika kukuruznog brašna
1 ksičica ljutenice iz tegle ili ajvara
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
ulje
Posni slatki kupus – priprema:
Na ulju ispržiti sjeckan luk, papriku, mrkvu i celer.
Kupus isjeći na krupne kocke, pa ubaciti na izdinstano povrće.
Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta. Pred kraj nasjeći paradajz i kuvan paradajz
U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mljevenu papriku, suvi začin i malo vode. Izjednačiti, pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno.
Kuvati na tiho 2, 3 minuta. Dodati sjeckan peršun. Vrhunsko jelo, uživajte!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- posni kupus
- Slatki kupus