RASKOŠ OKUSA Grilovane tikvice s bijelim lukom i peršunom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 03.10.22 06:30 ∙ 0
Potrebni sastojci:
2 tikvice, isječene na kolutove
bijeli luk
veza peršuna
so
maslinovo ulje
2-3 kašike sirćeta
Način pripreme:
Zagrijte roštilj, pa grilujte tikvice na malo ulja s obje strane da dobiju malo boje. Prebacite ih u činiju, prelijte maslinovim uljem, sirćetom, pospite sitno sjeckanim bijelim lukom i sitno sjeckanim peršunom, pa dobro izmješajte.
Napomena:
Ovako pripremljene tikvice su najbolje ako odstoje sat vremena pre posluženja.
BONUS VIDEO:
03
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
UKUSNO I RASKOŠNO Starinska posna torta sa pivom
16:43 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
3°C
Tuzla
-1°C
Bihać
7°C
Bijeljina
8°C
Zenica
3°C
Prijedor
9°C