PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Šampinjoni sa suhim mesom i pavlakom!
Sastojci
– 400 g šampinjona
– 1 manji struk praziluka
– oko 200 g suvog mesa ili suve slanine
– 1/2 kesice praha krem supe od pečuraka
– 1 dl Meggle pavlake za kuvanje
– po ukusu so
– po ukusu mlJeveni biber
– po ukusu suvi biljni začin
– po ukusu list peršuna
– malo ulja
Priprema:
Na malo ulja ispržite isjeckan praziluk, sjeckano suvo meso ili slaninu i kada luk malo omekša, dodajte sjeckane šampinjone. Dinstajte dok ne ispari tečnost, koju su pustili šampinjoni.
U to dodajte prah za krem supu od šampinjona, rastvorenog u čaši vode i nastavite sa dinstanjem. Posolite, pobiberite, dodajte suvog začina po ukusu i još tople vode, ukoliko je potrebno.
Na kraju sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte i sjeckan peršun i kuvajte sve zajedno još 2-3 minuta.
Ovo veoma ukusno jelo poslužite toplo.
- Tagovi
- ručak
- šampinjoni
- suho meso