PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Posni burek
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.12.22 08:48 ∙ 0
Sastojci:
500 g gotovih tankih kora
preliv za kore (300 ml mineralne vode i 70 ml ulja )
1 veći praziluk
1 crni luk
150 g sojinih pahuljica
200 ml vode
so, biber
suvi začin
Priprema:
Luk isjeckati i upržiti u malo ulja. U sojine pahuljice staviti vodu i sačekati da nabubre. Kada nabubre, sipati u luk koji se prži. Začiniti po ukusu. Burek praviti tako što ćemo za početak nauljiti tepsiju i staviti četiri kore sa svake strane.
Zatim ići redoslijedno – prazna kora, preliv, kora, preliv, fil. I tako sve dok imate materijala.
Burek peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
RASKOŠ OKUSA Posna čoko baklava
18:25 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C