PREPUSTITE SE SVIM NJENIN ČARIMA Neodoljiva keks torta sa dva kremasta fila
Sastojci:
250 gr mljevenog keksa
100 gr istopljenog putera
Prvi fil:
3 jaja
10 ml ekstrakta vanile
100 gr šećera u prahu
40 gr skroba
100 gr putera
800ml mlijeka
2 banane
Drugi fil:
300 ml mlijeka
80 gr pudinga od vanile
2 kesice vanilinog šećera
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks izmrvite, pa pomiješajte sa otopljenim puterom. Smjesu asporedite na dnu kalupa kao podlogu.
Šećer u prahu pomiješajte sa skrobom, pa dodajte umućena jaja. Smjesu promiješajte, pa dodajte 800ml mleka. Kuvajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Dodajte ekstrakt vanile.
Sklonite sa šporeta pa dodajte ispasirane banane. Smjesu sipaje preko keksa. Ostavite u frižideru sat vremena.
Krenite sa pripremom drugog fila tako što ćete promiješati mlijeko, puding i vanilin šećer. Umutite sve mikserom, pa dodajte slatku pavlaku. Nastavite da mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu.
Drugi fil rasporedite preko prvog, pa vratite u frižider. Dekorisati po želji.
BONUS VIDEO: