POZNATA KUVARICA OTKRILA SUPER TRIK ZA LAZANJE Kore se neće raspadati, a brže i lakše ćete ih spremiti
Italijani su poznati po receptima od tijesta, kao što su pica, lazanje, makarone…, i rijetko koja osoba će odbiti da proba neki od specijaliteta. Italijanska kuhinja je poznata po tome što se jela i lako prave, pogotovo ako koristite gotovu tjestetninu. Danas vam donosimo sjajan trik Ine Garten, američke kuvarice, koja je otkrila kako da napravite lazanje. Pored ragu sosa i bešamela, za ovo čuveno jelo su vam potrebne i kore za lazanju. Koliko god delolovalo jednostavno, samo se kratko kuvaju, često može da se dogodi greška u njihovoj pripremi.
Ina Garten, jedna od najpoznatijih američkih kuvarica, je otkrila kako da uštedite vrijeme, ali i da napravite lazanje koje ne samo da su ukusne, već su i na oko predivne. Obično se kore kratko kuvaju, pa ređaju u posudu. Ali, onim manje iskusnim domaćicama se dešava da ih prekuvaju, pa one krenu da se raspadaju i postaju gnjecave. Kako biste izbjegli taj problem, rješenje je vrlo jednostavno. U neku posudu sipajte ključalu vodu i potopite koru par sekundi, ocedite i redajte u posudu. Em izbjegavate korišćenje šerpi, a jelo će sigurno biti ukusnije, jer će kore taman dovoljno omekšati i biti spremne za sos.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- lazanje