POSNA BAUNTI TORTA Najljepši spoj kokosa i čokolade u omiljenom slatkišu
Sastojci:
Za podlogu:
200 g posnog plazma keksa
120 g margarina
1 kašika kakaoa
Za kokos fil:
2,5 šolje mlijeka
2 šolje kokosa
1/2 šolje šećera
1/2 šolje griza
1 kašičica ekstrakta vanile
3 kašike margarina
Za glazuru:
150 g posne čokolade
4 kašika ulja
Recept za posnu baunti tortu sa čokoladom i kokosom:
Plazma keks dobro izblendirajte, pa dodajte istopljeni margarin i kakao i lijepo sjedinite. Zatim utisnite u kalup i stavite u frižider na pola sata. U šerpi pomiješajte mljeko i šećer i kuvajte dok ne krene da vri, a zatim dodajte griz i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Na kraju dodajte kokos, margarin i vanilu i miješajte dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine. Sipajte preko podloge od keksa i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena. Za to vrijeme istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko. Vratite na još 10 minuta da se stegne.
BONUS VIDEO: