POSNE KNEDLE ZA SUPU Uradite jednu stvar i neće se raspadati
Sastojci:
Za supu:
1 crni luk
1 štapić celera
1 celer
1 povrtna kocka za supu
Za knedle:
200 g griza
2 kašike brašna
2 prstohvata soli
200 ml vode
1 kašičica kurkume
Recept za posne knedle za supu:
Crni luk presjecite na pola, pa ispecite polutke na ringli. Stavite u šerpu, pa dodajte oljuštenu mrkvu, celer, seckani štapić celera, a onda sipajte vodu. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa pospite suvim začinom i biberom i dodajte kocku supe od povrća. Promešajte i procijedite supu, pa u nju dodajte sekcanu šargarepu i štapić celera.
Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomiješajte griz, brašno, so i kurkumu. Lijepo promješajte, pa postepeno sipajte vodu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smjesa ne smije da bude ni gusta ni retka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smjesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta.
BONUS VIDEO: