POSNA MUSAKA Rapsodija ukusa koja osvaja na prvi zalogaj
Sastojci:
6-7 krompira
1 glavica crnog luka
2 dl sojinog mlijeka
4 kašike sojinih ljuspica
ulje za podmazivanje
2 kašičice suvog biljnog začina
pola kašičice mirođije
1 paradajz
so
Priprema:
Propržite mladi luk sa sojom, koja je prethodno bila potopljena u vrelu vodu, zatim procijeđena. Onda dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začina i dobro promješajte. Ređajte u podmazanu vatrostalnu činiju red krompira isječenog na kolutove pa nanesite polovinu sojinog fila, red krompira, sojinog fila i na kraju prekrijte krompirom. Paradajz isječen na kolutove poređajte preko krompira. Pecite musaku 15 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Sojinom mlijeku dodajte kašičicu suvog biljnog začina, so i mirođiju. Izvadite musaku pa je prelijte mlijekom i zapecite još 45 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti