POSLJEDNJI RADNI DAN U SEDMICI PROSLAVITE SJAJNIM RUČKOM Krmenadle iz rerne
SASTOJCI:
1 kg krmenadli
2 kašike svinjske masti
1 glavica crnog luka
4 čena bijelog luka
4 dl vrele vode
1 dl bijelog vina
oko 80 g brašna
so, biber, slatka paprika, dimljena paprika, lovorov list
PRIPREMA:
Krmenadlama odstranite kosti, operite ih, posušite ubrusom, istanjite čekićem, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljajte u brašno i kratko pržite u tavi na zagrijanoj masti, tek da dobiju rumenu boju. Kada se isprže slažite ih u podmazanu vatrostalnu posudu. Preko krmenadli stavite nekoliko lovorovih listova. Na istoj masnoći na kojoj su se pržile krmenadle propržite isjeckan crni luk, zatim dodajte isjeckan bijeli luk i ostatak brašna. U vreloj vodi razmutite kašičicu soli, pola kašičice bibera, kašiku slatke paprike i malo dimljene paprike i time prelijte luk i brašno u tiganju pa ostavite da provri. Prelijte krmenadle sosom iz tave, da ih potpuno prekrije sos. Zalijte ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu i pecite u rerni oko 35 minuta na 180 stepeni, zatim skinite poklopac i pecite još deset minuta.
BONUS VIDEO: