PITA SA TIKVICAMA Pravi recept za početak proljeća
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 05.03.24 07:00
∙ 0
Potrebno je:
veza mladog crnog luka
malo bijelog luka
50 g kulena
1 manja tikvica
mljeveni biber
4 jaja
100 ml jogurta
50 ml ulja
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
Tikvicu isjeći na male kockice, posoliti i ostaviti 15 minuta u soli, pa ocijediti i isprati. Na ulju prpržiti sjeckani luk crni i bijeli, dodati ocijeđene tikvice i sjeckan kulen.
Dodati mljeveni biber i izmiješati. Skloniti sa vatre. Umutiti jaja mikserom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i na kraju pržene tikvice i sve izjednačiti.
Okrugli pleh 24 cm obložiti pek papirom, sipati i peći na 180 stepeni C 40-50 minuta da porumeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pita sa tikvicama
- tikvice
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C