PILEĆI GULAŠ KOJI MORATE ISPROBATI Ukus će vas raspametiti
Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 400 g bataka
- malo putera
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 4 čena bijelog luka
- jedna šargarepa
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 285 ml pilećeg bujona
- jedna kašika sjeckanog svježeg peršuna
- jedna kašičica osušenog lista celera
- lovorov list
- 2 crvene paprike
- 4 velika zrela paradajza
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte sjeckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promiješajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promiješajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo sjeckanog peršuna, lovorov list, papriku isječenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sječeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umjesto svježeg paradajza dvije kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno nasjeckani bijeli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta